Zelf een Chuckbox Maken van Multiplex

Chuckbox maken

Een Chuckbox is een keukentje in de vorm van een kist. Altijd al zelf een minikeuken willen maken voor je volgende kampeeravontuur? Zoek niet verder! In dit blogbericht gaan we dieper in op het proces van het maken van een chuckbox, een compact keukentje van 10 mm dik multiplex, ontworpen om je kampeerervaring naar een hoger niveau te tillen. Deze draagbare keuken is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk en perfect voor onderweg. Als onderdeel van je camper, tipi-tent of op boot.

Materialen en Gereedschappen:

Voordat je begint, zorg ervoor dat je de volgende materialen en gereedschappen bij de hand hebt:

  • 10 mm dik multiplex (2440 x 1220 mm)
  • Meetlint
  • Cirkelzaag
  • Schuurpapier
  • Houtlijm
  • Houtvuller of 2 componenten expoxy
  • Schroeven
  • Scharnieren
  • Sloten
  • Verf en kwasten

Stap 1: Ontwerp van de Chuckbox:

Begin met het creëren van een ontwerp voor je chuckbox. Bedenk waar je de klep voor b.v. een 2-pitsbrander wilt plaatsen, evenals de deurtjes voor het kruidenrek en opbergruimte. Houd rekening met de afmetingen van je keukenspullen om ervoor te zorgen dat alles perfect past.

Stap 2: Het Multiplex Zagen:

Gebruik bij voorkeur een cirkelzaag met lineaal om het 10 mm dikke multiplex volgens je ontwerp te zagen. Zorg ervoor dat je nauwkeurig en precies werkt om ervoor te zorgen dat alle onderdelen goed op elkaar aansluiten.

Onderstaande zaagplan is gebruikt voor de chuckbox op de afbeeldingen.

Zaagplan Chuckbox – Multiplex 2440 x 1220 x 10 mm

Stap 3: Monteren van de Basis:

Begin met het monteren van de basis van de chuckbox. Breng houtlijm aan op de randen van de multiplex stukken en bevestig ze stevig aan elkaar. Gebruik vervolgens schroeven om de delen veilig vast te zetten. Dit vormt de basisstructuur van je chuckbox.

Stap 4: Toevoegen van Functionaliteiten:

Bevestig de scharnieren voor de klep van de 2-pitsbrander en de deurtjes voor het kruidenrek en de opbergruimte. Zorg ervoor dat alle bewegende delen soepel kunnen openen en sluiten. Voeg sloten toe om alles veilig op zijn plaats te houden tijdens transport.

Stap 5: Afwerking en Personalisatie:

Schuur de chuckbox zorgvuldig om eventuele ruwe randen te verwijderen en een glad oppervlak te creëren. Vul ook alle schroefgaten met b.v. een 2 componenten expoxy. Zo zie je na het afwerken geen schroeven meer in het houten oppervlak.

Nu kun je je creativiteit de vrije loop laten door de chuckbox te schilderen en te personaliseren volgens je smaak en stijl.

Onze chuckbox is afgewerkt met een transparante lak.

Stap 6: Testen en Genieten:

Voordat je op avontuur gaat, test je de chuckbox grondig om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt. Plaats je keukenspullen in de daarvoor bestemde ruimtes en ervaar het gemak van je zelfgemaakte, draagbare keuken.

Met je splinternieuwe chuckbox ben je klaar om de wildernis in te trekken met het comfort van een goed uitgeruste keuken aan je zijde. Geniet van heerlijke maaltijden tijdens je kampeeravonturen, dankzij dit handige en stijlvolle houten keukentje.

Veel succes met bouwen!