Houthakkersfeest Lage Vuursche 2019

houthakkersfeest

Hakbijlen.nl was aanwezig op het 33e Houthakkersfeest, een gratis evenement in de Kuil van Drakensteyn te Lage Vuursche. Geheel in het teken van bos, natuur en werken en sporten in het groen. Hoogtepunten waren voor ons het NK Sculptuurzagen , maar ook de bosarbeid wedstrijden waar ‘Team NL European Championship in Forestry Skills’ een aantal demontraties heeft gegeven.

Bij het Sculptuurzagen strijden de beste zagers om de eretitel ‘kampioen van Nederland’. De winnaar wordt gekozen door onder andere het publiek en een vakjury.

De bosarbeidwedstrijden zijn nieuw op het festival. In de video is de kwalificatie van een deelnemer opgenomen, evenals de strijdende sculptuurzagers.
Bij de kwalificatie is het de bedoeling om een parcour binnen 2 minuten af te werken. Naast het doorhakken van zowel een horizontale als een verticale stam, moet er met de machine en met de handzaag een ronde plak worden gezaagd. Indrukwekkende prestatie!

Naast het uitgebreide programma was er een groot aanbod marktkramen. Denk aan lokale producten, kunst, houtsnijwerk, kleding en gereedschappen. Ons ruime assortiment bijlen deed het goed bij de houthakkers en bezoekers van het evenement. Ondanks de regen, heel veel regen, was het een druk bezocht evenement. We hebben veel leuke mensen ontmoet, mooie gesprekken gevoerd, maar ook prachtige bijlen verkocht. Wij kijken met veel plezier terug naar zowel de sfeer als het leuke programma.

 

Het Houthakkersfeest is ooit begonnen als klein dorpsfeest in de oude dorpskern. Inmiddels uitgegroeid tot een groot festival met ca 20.000 bezoekers. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Staatsbosbeheer en de gemeente Baarn en beleefd in 2020 zijn 34e editie. Uiteraard hoopt Hakbijlen.nl daar weer bij te zijn!