Hultafors bijlen te koop bij hakbijlen.nl

Hultafors bijlen

Bijlen uit het Zweedse Hults Bruk

De Hultafors bijlen worden sinds 1697 in Zweden geproduceerd bij Hults Bruk in de Zweedse provincie Östergötland. De smeden zijn vakmensen waar er niet veel van zijn, zie ook de film waarin de productie te zien is. Hultafors maakt bijlen voor vakmensen en liefhebbers. Eerst wordt er vanuit de fabriek in overleg met vakmensen gezocht naar de wens van de gebruiker. Vervolgens maakt men de perfecte bijl.

Het smeden

De bijlen worden gemaakt van Zweeds staal dat van zeer hoge kwaliteit is. Bij het harden van het staal wordt een methode toegepast waarbij het staal buiten de snede harder is dan de snede zelf. Dit maakt het mogelijk de snede na te slijpen zonder dat de sterkte afneemt.

Collectie

Hultafors maakt bijlen voor een aantal verschillende toepassingen. Hakbijlen.nl heeft er vanaf 1 januari 2018 verschillende op voorraad, inclusief kappen, kloven, trekking en bijlen voor de jacht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.