Cold Steel bijlen & tomahawks uit voorraad leverbaar

cold steel bijlen tomahawks

Nieuw in de collectie, Tomahawks van Cold Steel!
The American Tomahawk Company maakt de bijlen met hickory steel in opdracht van Cold Steel. De Tomahawks worden veel gebruikt door het Amerikaanse leger. Verder zijn ze erg geliefd onder hikers, preppers, bushcrafters en sportwerpers.

cold steel

Er zijn een aantal soorten tomahawks te koop. Zo hebben we de Trail Hawk die aan de achterkant een gehard stomp deel heeft wat gebruikt kan worden om te  hameren.
De Spike Hawk heeft aan de achterkant, de naam doet het al vermoeden, een ‘spike’. De scherpe punt maakt dat bij het werpen de kans groter is dat de bijl vast komt te zitten in het doelwit. Ook maakt de punt deze bijl geschikt als pikhouweel. Veelzijdig dus!

De bovengenoemde bijlen hebben een houten steel van Hickory en zijn wat traditioneler. De tactische tomahawks hebben een steel van polypropyleen. We hebben daarvan de Trench Hawk en de War Hawk. Beide bijlen zijn moderne tactische tomahawks. Deze bijlen kunnen gebruikt worden als wapen, zo worden ze in het Amerikaanse leger ingezet. Daarnaast kan er mee worden gehakt om brandhout te verzamelen of kan hij worden gebruikt als pikhouweel. Deze modellen zijn, mede door het gebruik van kunststof, licht en erg snel. Ze worden geleverd inclusief een nylon Secure-Ex beschermhoes

Alle bijlen worden gesmeed van 1055 koolstofstaal, dit staal is hard genoeg voor het echte werk, maar kan tijdens je avonturen met de hand worden geslepen.

Cold Steel maakt er een sport van de sterkste, scherpste bijlen, tomahawks,  messen, zwaarden en machetes ter wereld te maken. De bijlen worden veel gebruikt door militaire eenheden, nooddiensten, professionals in zelfverdediging en leden van de Martial Arts-gemeenschap.  Ze staan bekend om kwaliteit, kracht en betrouwbaarheid. In de afgelopen decennia heeft Cold Steel veel vernieuwende materialen geïntroduceerd en baanbrekende ontwerpen gemaakt en hebben zo bijgedragen aan de vormgeving van de moderne bijlen, messen en wapens.